21 Haziran 2016 Salı 11:38
Tunceli'de Kanser Farkındalık Eğitimleri

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen "Sağlıklı Yaşam Aracı" ile mahallelerde kanser türlerine yönelik farkındalık çalışmaları yürütüleceği bildirildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen sağlıklı yaşam aracını vatandaşları bilgilendirmek için kullanımına başlandığı belirtildi.

Bilgilendirme çalışmalarının 21-29 Haziran tarihleri arasında yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplumun ve bireyin sağlığıyla ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırmak, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesini sağlamak amacıyla, hizmete sunulan mobil sağlıklı yaşam aracımız mahallelerde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine yönlendirilmek üzere hizmet verecektir. Çalışmalar hakkında detaylı bilgiye Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden ulaşılabilecektir."

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.