10 Mayıs 2016 Salı 11:48
Tunceli'de Otomobilin Munzur Çayı'na Düşmesi

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde otomobilinin Munzur Çayı'na düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğretmenlerden Bektaş İlker Uysal'ın (34) cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Yakınları tarafından Tunceli Devlet Hastanesi morgundan alınarak sabah saatlerinde Çorum'a getirilen Uysal için Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde tören düzenlendi.

Törene öğretmenin babası Hüseyin, annesi Melek Uysal ve yakınlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, şube müdürleri, Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, Genel Mali Sekreter Mesut Fırat, çeşitli sendika temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Uysal'ın cenazesi, okunan duaların ardından helallik alınmasından sonra merkeze bağlı Çobandivan köyünde toprağa verildi.

- "Anne ve babasının 15 yıl çocukları olmamıştı"

Bektaş İlker Uysal'ın dayısı Ethem Şenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi.

Bektaş'ın 8 yıldır öğretmenlik yaptığını belirten Şenoğlu, şunları anlattı:

"Üniversiteden mezun olduktan sonra 5 yıl boyunca ücretli öğretmenlik yapmıştı. 3 yıl önce de Elazığ'ın Palu İlçesine İngilizce öğretmeni olarak atanmıştı. Gelecek yıl tayin isteyecekti. Cenazeyi almaya gittiğimizde, hem Milli Eğitim camiası hem de sendika ve öğretmen arkadaşları tarafından çok sevildiğini gördük. Ailesinin tek çocuğuydu. Anne ve babasının 15 yıl çocukları olmamıştı. Şimdi tek çocuklarını da kaybettiler. Üzüntümüz çok büyük. Kazada birlikte can verdikleri öğretmen arkadaşıyla evlenecekti."

Bektaş İlker Uysal yönetimindeki 19 DA 197 plakalı otomobil, önceki gece Tunceli-Ovacık karayolu Venk Köprüsü mevkisinde kontrolden çıkarak Munzur Çayı'na düşmüş, araç Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekiplerince yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından çıkarılabilmişti. Otomobilde bulunan, Palu ilçesindeki İzmir Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Uysal ile Yatılı Bölge Ortaokulu İngilizce öğretmeni Müzeyyen Yılmaz (31) yaşamını yitirmişti.

Son Güncelleme: 13.05.2016 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.