17 Haziran 2016 Cuma 13:38
Tunceli'de Toprak Haftası Kutlamaları

TUNCELİ (AA) - Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Toprak Haftası" etkinlikleri kapsamında fidan dikildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Toprak Haftası'nın 11-17 Haziran'da kutlandığı belirtildi.

Son yıllarda nüfusun artması, ihtiyaçların farklılaşması, sanayileşme, dağınık yerleşim gibi nedenlerle toprakların kaybedildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu konularda topraklarımızı korumak için kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenilen tarım dışı amaçlı izinleri daha çok tarıma elverişli olmayan marjinal arazilerden karşılanması ve yatırımcıları bu alanlara yönlendiren temel hedefleri yapmak durumundayız. Tarıma elverişli arazilerin tarım dışı kullanımı geleceğe indirilmiş bir darbedir. Bununla ilgili olarak tarım dışı amaçla kullanıma açılacak yeterince kıraç-bayır araziler çokça bulunmaktadır. Ayrıca bakanlığımız tarafından arazilerin daha fazla bölünmemesi ve tarım arazilerinin bütünlüğünün sağlanması için 6573 sayılı miras kanunu çıkarılmış ve bununla ilgili olarak il müdürlüğü bünyesinde şube kurulmuştur. Arazilerin tarım dışı amaçla kullanılmasının önlenmesi için 2003 yılında 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım kanunu çıkarılmış ve o günden itibaren günümüze kadar binlerce dönüm arazi tarım dışı kullanımlara kapatılmış ve korunmuştur."

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.