11 Haziran 2016 Cumartesi 12:23
Tuncelili Kadınlar Zumba İle Tanıştı

TUNCELİ (AA) - FATMA ÇIRAY - Amerika başta olmak üzere birçok ülkede trend olan dans-fitness karışımı zumba, Tuncelili kadınların da ilgi odağı haline geldi.

Sıkıcı egzersiz programlarından kurtulmak, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak, dans etmek ve spor yapmak isteyen kadınlar, Tunceli'de ilk defa açılan zumba dansı kursunda bir araya geldi. İl Kültür Müdürlüğü Dans Salonu'nda haftada iki gün verilen kurslarla, ev hanımlarının yanı sıra çok sayıda çalışan kadın da katılıyor.

Kurs Eğitmeni Ergün Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlardan gelen talep üzerine böyle bir kurs açıklarını söyledi.

Kursun yaklaşık 1 ay önce başladığını belirten Demir, "Asıl olarak Latin dansları eğitmenliği yapıyorum. Dersim'de kadınların sıkça istedikleri bir kurs vardı, o da zumbaydı. Zumba çalışmalarına bir hazırlık yaptım ve ardından kursu başlatma kararı aldık. İlgi oldukça iyi. Kursumuzu bir ay önce başlattık." diye konuştu.

Her kesimden kadının kursa katıldığını vurgulayan Demir, kadınların hem stres attığını hem de form tuttuğunu kaydetti. Demir, şöyle konuştu:

"Eğlenceli geçiyor kursumuz. Latin dansları ve fitness hareketlerini zumbada birleştiriyoruz. Zumba için dans-fitness da diyebiliriz. Burada tüm arkadaşlarla aynı hareketleri yapıyoruz fakat bazı arkadaşlarımıza farklı diyetler uygulayarak hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Dersim'de ilk defa yapılıyor. Her meslekten arkadaşımız kursumuza katılıyor. Gayet ilgililer keyifli ve eğlenceli geçiyor."

- "Hem eğlenip hem stres atıyoruz"

Kursa 3 haftadır katılan Sinem Öztürk ise, "Kursa yaklaşık 3 haftadır katılıyorum. Kurs gayet eğlenceli ve keyifli. Hem spor yapıyoruz hem stres atıyoruz. Beklentilerimizi tamamen karşıladı. Şimdilik her şey gayet iyi gidiyor." dedi.

Diren Güler de stres atmak, eğlenmek ve planladığı kiloya ulaşmak için kursa glediğnii bildirerek, "Oldukça güzel bir kurs. Zumba kursunu duymuştum, internetten de takip ediyordum ve böyle bir şey de yapmak istiyordum. Hocamız da kursu açınca gelmek istedim." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.