18 Mayıs 2015 Pazartesi 22:45
Türbeye Giren Köpek Tepkilere Neden Oldu

Restorasyon çalışmaları devam eden cami ve türbede bulunan sokak köpeği vatandaşlar tarafından güçlükle çıkarıldı.

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Şeyh Yavsi Cami'nde Şeyh Yavsi ile babası Mustafa Kuşçu'nun türbelerinin bulunduğu yere giren sokak köpeği tepkilere neden oldu. Restorasyon çalışmaları sürdüğü için kapısı açık olan ve inşaat halinde bulunan türbede sokak köpeği gören vatandaşlar tepki göstererek, yetkililerden bu duruma önlem almasını istedi. Vatandaşların müdahalesi ile köpek dışarı çıkarıldı. 

Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Şeyh Yavsi Cami türbesinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şuan yasal sorumluluğumuz olmasa da vicdani sorumluluğumuz var. Ben Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıp bölgenin korunması yönünde çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

Son Güncelleme: 18.05.2015 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.