11 Haziran 2016 Cumartesi 14:53
Türk Kızılayı 148 Yaşında

MALATYA (AA) - Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yalçın, mesajında, Türk Kızılayı'nın, yardımseverlerin güveni ve desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini belirtti.

Türk Kızılayı'nın bugün 8 bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi ile 25 yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezleriyle olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Yalçın, Kızılay'ın 350 bin kişiye acil barınma ve beslenme imkanı verebilecek kapasiteye ulaştığına işaret etti.

Kızılay olarak, 2015 yılı sonu itibariyle 1 milyon 937 bin 940 ünite kan bağışına ulaştıklarını kaydeden Yalçın, ülke geneline yayılmış, 17 Bölge Kan Merkezi bünyesindeki 82 hizmet biriminde 3 bini aşkın personelle hizmetlerini sürdürdüklerini aktardı.

Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacı olan 2 milyon 500 bin ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflediklerine vurgu yapan Yalçın, kemik iliği bekleyen hastalara şifa olmak için Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) Projesini hayata geçiren Türk Kızılayı'nın 2016 haziran ayı itibarıyla 150 bin donöre ulaştığını, 3 yıl içinde ise 250 bin donöre ulaşmayı hedeflediğini anımsattı.

Yalçın, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Pakistan’da, Gazze’de, Sri Lanka’da, Libya’da ve daha birçok ülkede başarılı insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, ülke sınırları içinde ise her yıl milyonlarca insana yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Kızılay, 2020 yılına kadar ülkenin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamayı, afet müdahale konseptinden afete hazırlık konseptine geçmeyi, bölgemizde artan göçlerle ilgili yeni bir model oluşturmayı, insani yardım modelinde de acil durum yardımlarının yanı sıra kalkınma yardımları konseptine geçmeyi hedefliyor. Kızılay ayrıca, 2017 yılında yapılacak Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunda başkanlığı kazanmayı planlarına ekledi. 'Her evde bir Kızılay gönüllüsü' çalışması başlatacak olan Kızılay, ülke çapında 2 milyon gönüllüye ulaşmayı öngörüyor."

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.