19 Şubat 2016 Cuma 16:18
Türk Kızılayı Başkanvekili Kınık:

MALATYA (AA) - Türk Kızılayı Başkanvekili Kerem Kınık, Türkiye'de 3 milyon Suriyelinin bulunduğunu söyleyerek, ellerinden geldiği kadar düşenin dostu olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Türk Kızılayı Malatya Bölge Toplantısı kapsamında kente gelen Kınık, Malatya Mana Evlerince Bayırbucak Türkmenleri için Kızılay aracılığıyla başlatılan yardım törenine katıldı. Kınık, burada yaptığı konuşmada, Suriye'nin, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana insanlığın yaşadığı en büyük dramla karşılaştığını söyledi.
Suriye nüfusunun yarısından fazlasının silah zoruyla ve bombalarla evlerini boşaltmak zorunda kaldığını dile getiren Kınık, şöyle dedi:"Türkiye olarak bizler de kapılarımızı gönüllerimizi açtık. Malatya'da da bu anlamda AFAD kampımız var. 20 bine yakın kardeşimizi burada misafir ediyoruz. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimiz var. Elimizden geldiği kadar düşenin dostu olmaya çalışacağız. Kızılay kurulduğu 1868 yılından bugüne kadar savaşlarda, afetlerde, açlıkta, yoksullukta, zor durumda kalan kim varsa onun yanında olmuştur" diye konuştu.
Suriye'de özellikle Kızılayın faaliyetlerinin önemine dikkati çeken Kınık, ülkede 7 milyon kişinin yardım olmadan yaşayamayacak hale geldiğini aktardı.
Kınık, Türkiye'nin her yerinden gönderilen yardımlarla Suriyelilerin yaşama tutunduğunu söyleyerek, "Kızılay olarak her gün yaklaşık 20 tırın Suriye'ye insanı yardım geçişini sağlamaktayız" dedi.
Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, bağışçılara teşekkür ederek, yardımların zor durumdaki Türkmenlerin önemli ihtiyaclarını giderdiğini ifade etti. Güven, "Yardımlar her zaman için önemli ama şu an Türkmen kardeşlerimize yapılan yardım çok önemli. Bundan dolayı başta Kızılayımıza ve bağışçılara teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yardımlar artarak devam edecek" sözlerine yer verdi.
Manas Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güneş de Türkmenlere için yardım kampanyası başlattıklarını, bundan sonra da yardımlara devam edeceklerini belirtti.
Yapılan duaların ardından, 1 tırlık yaşam ve gıda malzemelerinden oluşan yardım, Suriye sınırına gönderildi.
Kınık ve beraberindekiler daha sonra Türk Kızılayının "Yeter ki Sen Oku" projesi kapsamında, Ziya Gökalp İlköğretim Okulundaki kırtasiye seti dağıtım etkinliğinde yer aldı.
Kınık, törende yaptığı konuşmada, Kızılay için gençliğin çok önemli olduğunu belirterek, kurumlarının gençlikle ilgili çok önemli faaliyetlerinin bulunduğunu anlattı. Nesil kaygısı taşımayan kurumların geleceklerinin olamayacağını işaret eden Kınık, şu değerlendirmede bulundu:"Özellikle dezavantajlı bölgelerde öğrenciler için açmış olduğumuz yurtlarımız konaklama imkanlarıyla, ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiğimiz düzenli burslarımızla şu anda gerçekleştirceğimiz kırtasiye, giyim hediyelerimizle okumayı, gençleri teşvik etmeye gayret ediyoruz. Toplumumuz ve gençliğimiz bizim için ayrı bir önem taşıyor. 2016 ve 2020 arası için yapmış olduğumuz stratejik planımız içerisinde de gençliğe, çocuklara eğitime yönelik önem çok önemli adımlarımız olacak. Şubelerimizle bu adımları atacağız. Projemize katkı sunanlara teşekkür ediyorum."
Vali Yardımcısı Güven de Türk Kızılayının önemli görevler üstlendiğini, her yerde dertlere deva olduğunu vurgulayarak, "Kızılayımız her yerde, sağ olsun. Afette, savaşta, eğitimde her tarafta Kızılayımız var. Birisi, 'Bana kimse yardım etmeyecek mi?' dediği yerde, Kızılayımız beliriyor. Bağışçımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın da pilot bölge seçilen Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda ilk çanta setlerinin dağıtımına başlandığını, yıllar içinde 10-20 bin çocuğa ulaşarak çanta setlerinden yararlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Kırtasiye dağıtımına Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ile Genel Sekreter Ayşegül Genç, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile diğer ilgililer katıldı.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
MalatyaTürk Kızılayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.