27 Haziran 2016 Pazartesi 12:33
Türk Kızılayı'ndan, Ahıskalı Türklere Ahlat Bastonu

BİTLİS (AA) - Türk Kızılayı Ahlat Şubesince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen ihtiyar Ahıskalılara, baston hediye edildi.

Türk Kızılayı Ahlat Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, ilçedeki Ahıska Türklerini ziyaret ederek, önceden sayılarını belirledikleri Ahıskalılara baston hediye etti.

Türk Kızılayı Ahlat Şube Başkanı Necat Demirden, yaptığı açıklamada, önceden Türk Kızılayı olarak ilçeye yerleştirilen ailelere gıda yardımında bulunduklarını anımsattı.

Bugün de Türk Kızılayı Ahlat Şubesi olarak Ahıska Türklerini ziyaret ettiklerini belirten Demirden, "Hepsine yeniden hoş geldiniz diyorum. Kendilerini Ahlat'ta misafir etmekten çok memnunuz. Türk Kızılayı olarak genel merkezimizden gelen gıda kolilerini kendilerine vermiştik. Bugün ise daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine Ahlat bastonu hediye ettik. Yanı sıra yine kendilerine lokum ikramında bulunduk. Türk Kızılayı olarak her zaman yanlarında olacağımızı bildirdik." dedi.

Türk Kızılayı Ahlat Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve baston ustası Refa Gökbulak ise Ahlat'ta misafir ettikleri Ahıska Türkleri'nin yaşlı ve ihtiyacı olanlarına Ahlat bastonu hediye ettiklerini söyledi.

Gökbulak, "Bundan çok mutlu olduk. Geldikleri günden beri Türk Kızılayı olarak misafirlerimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kendisine baston hediye edilen Ahıska Türklerinden Şahsenem Baytar da Kızılay cemiyetine ve kendilerine baston hediye edenlere teşekkür etti.

Muhammed İlyasoğlu ise kendisine baston hediye edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Allah Türk Kızılayı'ndan razı olsun. Bize yardım ettiler. Bana hediye edilen bu bastonu ömrüm boyunca saklayacağım." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın ziyaretinden memnun kaldıklarını bildiren Eflatun Tayfur da Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Eşpolat Nufarov da yaşlılara baston hediye ettiği için Türk Kızılayı Şubesine çok teşekkür ettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.