13 Mayıs 2016 Cuma 16:58
Türk Telekom İle İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden Mobese Protokolü

Türk Telekom ile İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında İzmir ve ilçelerinde MOBESE sisteminin tüm alt yapısı Türk Telekom tarafından geliştirilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ve İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında İzmir ve ilçelerini kapsayan MOBESE sistemi alt yapısı geliştirilme çalışmalarına yönelik protokol, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Türk Telekom Batı-1 Bölge Müdürü Timur Sevim tarafından imzalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) projesi ile İzmir ve ilçelerinde kent güvenliği en üst düzeye ulaşacak.

Türk Telekom altyapısı desteği ile hayata geçecek KGYS projesinin İzmir ayağı ile şehirdeki mevcut MOBESE sistemindeki kamera sayısı artırılarak, coğrafi yaygınlık olarak daha kapsamlı hale getirilmesi sağlanacak.

Proje çerçevesinde şehir güvenliği İzmir genelinde 789 noktada yerleştirilecek hareketli ve sabit kameralarla artırılacak. İzmir’in Narlıdere, Balçova, Karşıyaka, Çiğli, Güzelbahçe, Gaziemir, Buca, Konak, Karabağlar, Bornova, Bayraklı gibi merkez ilçelerinin yanı sıra Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Seferihisar, Urla, Ödemiş, Tire ve Torbalı gibi dış ilçelerini de kapsayan 11 merkez ilçede, bin 759 sabit ve 150 hareketli kamerayla toplamda bin 909 kamera, 18 dış ilçede ise 751 sabit 97 hareketli kamera olmak üzere toplamda 848 kamerayla hizmet verecek.

Sistem ayrıca MOBESE’nin önemli bir parçası olan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde kayıp, çalıntı ve şüpheli araçların kontrolünü yapabilme yeteneğine de sahip olacak. Bu amaçla merkez ilçelerde 20 noktada 108 PTS kamerası, dış ilçelerde ise 40 noktada 147 PTS kamerası konumlandırılacak. İzmir Emniyet Müdürlüğü, kent genelini izleme merkezleri üzerinden 7/24 izleyerek binlerce kameradan gelen görüntüler eşliğinde kent güvenliğine önemli bir katkı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya, proje ile İzmir halkına daha güvenli bir şehir yaşamı sunacaklarını belirterek, “Ülkemizin güçlü iletişim devi Türk Telekom ile büyük bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteğiyle yürütülen proje tamamlandığında İzmir MOBESE ağı daha da genişleyecek ve halkımız çok daha güvenli bir şehirde yaşayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Telekom Batı-1 Bölge Müdürü Sevim ise gerçekleştirecekleri projeyle İzmir kent güvenliğinde yeni bir sayfa açılacağını aktararak, “Türk Telekom olarak MOBESE çözümlerimizle suç oranlarını azaltacak güvenlik sistemlerine sahibiz. Fiber altyapı gücümüz ve akıllı şehir çözümlerimizle İzmir kent güvenliğine önemli bir destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.