27 Mayıs 2016 Cuma 16:03
Türk Telekom'a Global Telecoms Business'tan İnovasyon Ödülü

 Türk Telekom, 4,5G ve yeni nesil teknolojilerde kullanılmak üzere geliştirdiği yeni anten modeli ile Global Telecoms Business Zirvesi'nde inovasyon ödülüne layık görüldü.

Şirket açıklamasına göre, Türk Telekom, 2007 yılından itibaren düzenli olarak her yıl düzenlenen Global Telecoms Business Zirvesi'nde "Türkiye 4,5G ağı için çok bantlı anten teknolojisi" (Multi-band Antenna Innovations for Nationwide 4.5G Network in Turkey) ile inovasyon ödülünün sahibi oldu.

Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri, Londra'da Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin'in de katılım gösterdiği törenle sahiplerini buldu.

 

-"Türkiye'nin dijital devrimine liderlik ediyoruz"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, bu projenin Türk Telekom'un dünya ölçeğindeki öncü çalışmalarından sadece biri olduğunu vurguladı. Şahin, şunları kaydetti:

"Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye'nin dijital devrimine liderlik ediyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz anten modeliyle bu konuda önemli bir adım attık. İnovatif projemizin dünyanın en yenilikçi ödülüne layık görülmesinden dolayı çok mutluyuz.

Altyapımızda kullandığımız bu yeni anten modelinin dünyanın en büyük üreticilerinin de dikkatini çekmesi ve bu model üzerinden üretime başlayacak olmaları bizi ayrıca gururlandırıyor. Türk Telekom olarak her zaman yeni nesil teknolojileri en iyi hizmeti sunarak müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu kapsamda 4.5G'de kullanılacak yeni teknolojileri ve 700 MHz gibi yeni frekansları destekleyen yeni anten ile en iyi 4,5G hizmetini yine Türk Telekom olarak biz sunmaya devam edeceğiz."

 

-Operatörlerin anten yatırım miktarını da azaltacak

 

Türk Telekom tarafından geliştirilen yeni anten modeli, Türk Telekom'un sahip olduğu 4,5G frekanslarının yanı sıra yeni nesil teknolojilerde de kullanılabilecek. Yeni anten modeli, 700 MHz ve diğer tüm frekans bantlarını bütünleşik olarak destekliyor. Geliştirilen anten modeli operatörlere bu sayede 4×4 Çoklu Giriş Çoklu Çıkış (MIMO) gibi yüksek hız sağlayan yeni teknoloji uygulamaları desteği, çevreye uyum, montaj kolaylığı ve yüksek kapasite gibi faydalar sağlıyor.

Yeni anten modeli diğer ülkelerde de kullanılacak. Üretimi Huawei tarafından gerçekleştirilen ve Türk Telekom şebekelerinde kullanılmaya başlanan model, dünyadaki diğer büyük anten üreticilerinin de dikkatini çekerek üretim planlarındaki yerini aldı. Kompakt boyutlarda (1,5 metre) olan anten modeli aynı zamanda benzer boyutlarda hizmet veren 2 standart 4,5G uyumlu antenin verdiği hizmeti tek başına verecek ve operatörlerin anten yatırım miktarını da azaltacak.

Son Güncelleme: 27.05.2016 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.