07 Temmuz 2016 Perşembe 10:03
Türk Telekom'la 2 Yılda 15 Bin Kişi İnternetle Tanıştı

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay, hedef kitlesine işitme ve bedensel engelliler ile denetimli serbestlik altındaki mahkumlar ve muhtarları da ekleyerek 2 yılda 15 bin kişiyi internet okuryazarı yaptı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre şirketin "Herkes için erişilebilir iletişim" vizyonuyla hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay, iki yılda 15 bin kişiyi dijital dünya ile tanıştırdı.

Öncelikli kadın olmak üzere 35 yaş üstü tüm yetişkinleri internet okuryazarı yapmayı amaçlayan projenin hedef kitlesi bu yıl daha da genişletildi. Böylece işitme ve bedensel engelliler ile denetimli serbestlik altındaki mahkumlar ve muhtarlara da internet okuryazarlığı eğitimleri verildi.

Türk Telekom'un Habitat Yönetişim ve Kalkınma Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirdiği İnternetle Hayat Kolay projesinde hedef, 2017 yılı sonuna kadar 15 bin kişiyi daha dijital dünya ile tanıştırarak 3 yılda 30 bin kişiye ulaşmak. İnternetle Hayat Kolay projesi, ekonomik, bölgesel ve kuşaksal nedenlerle internetin sunduğu olanakları yeterince tanımayan ve bu olanaklardan faydalanamayan kişilerin internet ile tanışmalarına öncülük etmek üzere başlatıldı.

Türkiye'deki internet okuryazarlığı oranının artışına katkıda bulunarak, bilgiye erişimde eşit olanak sunmayı hedefleyen proje, 250 gönüllüsü ile kalkınmada öncelikli 50 ilde yürütülüyor. Proje kapsamında katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı konularında eğitim veriliyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:17
Anahtar Kelimeler:
Türk TelekomBilişim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.