04 Haziran 2016 Cumartesi 13:08
Turkcell, Gtb İnovasyon Ödüllerinde İki Ödül Kazandı

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Global Telecoms Business (GTB) tarafından düzenlenen İnovasyon Ödülleri 2016'da iki ödüle layık görüldü.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, beş ana kategoride şirketlerin değerlendirildiği İnovasyon Ödüllerinde, Turkcell finale kalan iki başvurusuyla ödül aldı.

"Müşteri Servislerinde İnovasyon" kategorisinde Turkcell Finansman AŞ ödüllendirilirken, "Mobil Altyapıda İnovasyon" dalında Turkcell'in 5 taşıyıcı birleştirme teknolojisiyle yapılan 1.2 Gbps hız testi ödül kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik, Turkcell için 2016'nın ilk yarısının, 4,5G teknolojisi, mobil, fiber, Ar-Ge altyapısı ve internet alanlarında bütünsel yaklaşımın en iyi şekilde sergilendiği bir dönem olduğunu ifade etti.

İletişim için kullandıkları altyapıları, çeşitli iş birlikleriyle farklı alanlara da taşıdıklarına işaret eden Gedik, "Bu çalışmalarımızın uluslararası alanda takdir edildiğini görmek bizim için son derece gurur verici. Dünya çapında önemli bir organizasyon olan GTB İnovasyon Ödüllerinde layık görüldüğümüz ödüller, bize bir kez daha doğru adımlarla ilerlediğimizi gösterdi." değerlendirmelerini yaptı.


- Turkcell Finansman AŞ


Turkcell Finansman AŞ, müşterilerin teknoloji ihtiyaçlarının finansmanını desteklemek amacıyla farklı çözümler sunuyor. Esnek ödeme koşullarıyla sağlanan kredilerde müşteriler ara ödeme ve erken kapama gibi olanaklara sahip oluyor.

Ara ödeme kapsamında müşteriler herhangi bir zamanda istediği tutarda kredi ödemesi yapabiliyor. Bu tutar müşterinin kredi borcundan düşülürken, buna göre de belli tutarda faiz indirimi yapılıyor. Erken kapama kapsamında ise müşteri istediği zaman kredisini kapayıp faiz indirimi alabiliyor.

Turkcell Finansman AŞ'nin Intertech sistemleriyle sunduğu hizmetlere, Türkiye çapında Turkcell İletişim Merkezleri ve yetkili satış noktalarının yer aldığı 3 bini aşkın noktadan erişilebiliyor.


- 1.2 Gbps hız testi


Taşıyıcı birleştirme teknolojisini kullanarak ve 4,5G'de 5 taşıyıcı birleştirilerek gerçekleştirilen testte ulaştığı 1.2 Gbps hızla rekor kıran Turkcell, bu rekorla GTB İnovasyon Ödülleri jürisinin takdirini kazandı.

Huawei iş birliğinde gerçekleşen ve Türkiye'de bir ilk olan bu testte, Turkcell 4,5G ihalesinde aldığı yeni frekanslarla beraber 1800 MHz bandından 29.8 MHz (20 MHz + 9.8 MHz), 2100 MHz bandından 30 MHz (20 MHz + 10 MHz) ve 2600 MHz bandından 20 MHz olmak üzere toplamda 79.8 MHz frekans kullanıldı.

Turkcell'in Küçükyalı'daki merkezinde yapılan test sırasında ulaşılan 4,5G hızının piyasada o dönemdeki en güncel akıllı telefonların desteklediği maksimum hızın 4 katından daha yüksek olması dikkati çekti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:36
Anahtar Kelimeler:
TurkcellTelekomünikasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.