13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:27
Turkcell'den Eğitime 360 Derece Bakış

Turkcell Akademi hayata geçirdiği ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, 360 derece videoyu da kapsayan sanal gerçekliği eğitim platformuna dönüştürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bilgi ve gelişim alanlarındaki uzmanlığını tüm Türkiye ile paylaşan Turkcell Akademi, bu kez de çalışanlarının eğitimi için sanal gerçeklik teknolojisini kullanmasıyla dikkati çekiyor.

Bundan böyle Turkcell çalışanları ilk işe başladıkları andan itibaren kurum içindeki eğitimlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile alacak. Turkcell bu teknolojiyi ilk kez, yeni işe aldığı çalışanları için hazırladığı "GNCYTNK Oryantasyon Programı"nda kullandı.

Sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçekleştirilen Turkcell’deki ilk eğitime Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam ve Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akça, 26 bin kişi arasından seçilerek bu başarıya imza atan gençleri tebrik ederek, bundan sonra ise takım olmanın ve kolektif başarının önemli olduğunu kaydetti.

Akça, ayrıca gençlerin akıl, sağduyu ve sevgiyle hem Turkcell’i hem de toplumu çok daha iyi yerlere getireceğine inancının tam olduğunu bildirdi.

Konuşmasında teknolojinin önemini vurgulayan Kaan Terzioğlu ise 2030 yılına kadar sanal gerçeklik, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin mobil platformlarla buluşmaya başlayacağını aktardı.

Turkcell’in sunduğu hizmetlerin arasında bu teknolojilerin de yer alacağını ifade eden Terzioğlu, teknoloji liderliği ve çözüm odaklı vizyonu ile değer yaratmak için birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

Banu İşçi Sezen ise “Turkcell Akademi olarak dünyadaki en yeni teknolojileri eğitimlerimizin bir parçası haline getiriyoruz. Bunun son örneği de dünyada kullanımı oldukça artan sanal gerçeklik teknolojisi oldu. Titizlikle yaptığımız çalışmalar sonucunda Samsung ile iş birliğine giderek donanım desteği sağladık. Böylece sanal gözlüğü bir eğitim platformu haline dönüştürerek dünyada bir ilke imza attık." değerlendirmesinde bulundu.

Sanal gerçeklik teknolojisini ilk kez "GNCYTNK Oryantasyon Programı"nda kullandıklarını anımsatan İşçi Sezen sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşe alımlarını yaptığımız 165 GNCYTNK için bu sene 'Turkcell’li Olmak' adını verdiğimiz özel bir oryantasyon programı hazırladık. Bu program ile Turkcell vizyonu, ana stratejileri ve davranış modelinin bizzat Turkcell’e değer katan liderler tarafından genç yeteneklere aktarılmasını ve teknolojinin deneyimlenerek yaşanmasını amaçladık. Programın en önemli parçasını oluşturan sanal gerçeklik eğitim filmimiz sayesinde fiziki şartlar göz önüne alındığında günlerce sürecek Turkcell müşteri deneyim noktaları ve Turkcell teknolojilerinden oluşan tanıtım turunu 360 derece çekilen 5 dakikalık video ile deneyimleme imkanı sunduk. Bu sayede aramıza yeni katılan çalışanlarımız, sanal ortamda Turkcell’in mağazasını ve çağrı merkezini ziyaret ederek müşteri deneyimi yaşarken çekim noktası ve teknoloji merkezlerini de deneyimleme fırsatı buldu. İnanıyorum ki bu ayrıcalığın farkında olan genç çalışanlarımız dünyada daha nice ilklere imza atarak, Turkcell’i başarıyla temsil edecekler" diye konuştu.

Turkcell Akademi sanal gerçeklik eğitim platformunda, çalışma prensiplerinden mağazalara, ürün ve servislerden çağrı merkezine kadar birçok konuda videolu eğitim yer alıyor. Turkcell Akademi sanal gerçekliğin yanı sıra eğitimde yenilikçi mecraları kullanmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

 

Son Güncelleme: 13.08.2016 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.