22 Temmuz 2016 Cuma 17:08
Turkcell'den FETÖ Terör Örgütü Açıklaması

 Turkcell, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, şirket olarak iletişim sektöründe çalışanların özel kriterlerle seçilmesi gerektiğini düşündüklerini ve bunu uzun süredir savunduklarını bildirdi.

Turkcell açıklamasında, şirketin içinde bulunduğu iletişim sektörünün özellikle olağanüstü dönemlerde kritik önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Bu bağlamda sadece FETÖ'nün darbe girişimi sürecinde ve FETÖ'ye değil, tüm yasa dışı yapılanmalara mensup olan kişilerin Turkcell'de istihdam edilmesini engellemek amacıyla işe alım süreçlerinin titizlikle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen kalkışmada şirketimize gelen iletişim altyapısının kapatılması talebini direnerek yerine getirmedik. Aksine müşterilerimizin bu zorlu akşamda mağdur olmaması için tüm gücümüzle çalıştık ve tüm yurt sathında herhangi bir sabotaja meydan vermeden servis sağladık.

Bu süreçte en üst kademeden en alt seviyeye kadar tüm çalışanlarımızın canla başla çalışarak demokrasinin ve milletin yanında yer almış olması bu konudaki hassasiyetimizin bir yansımasıdır. Bu hassasiyet bundan sonra da sürecektir. Turkcell olarak iletişim sektöründe çalışanların özel kriterlerle seçilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve uzun süredir savunuyoruz. Bu anlamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karardan son derece memnunuz."

Son Güncelleme: 23.08.2016 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.