26 Ağustos 2018 Pazar 13:34
Türkiye Diyanet Vakfı İddiaları Yalanladı!

Yurt içi ve yurt dışında binlerce mazlumun sorfasına hayırsever milletimizin emaneti kurban hisselerini ikram eden Türkiye Diyanet Vakfı, bazı basın yayın organlarında çıkan, döviz kurlarındaki gelişmeler sonrasında hisse fiyatlarında artış olduğu yönündeki iddialara cevap verdi.

İşte Türkiye Diyanet Vakfından Yapılan O Açıklama;

"Bazı yayın organlarında bir milletvekilinin ifadelerine yer verilmek suretiyle Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde yürüttüğümüz Vekâletle Kurban Organizasyonu hakkında, döviz kurunda yaşanan gelişmelerden sonra fiyat değişikliğine gidilerek Vakfımız kurban hisse bedelinin 750 TL’den 850 TL’ye çıkarıldığı yönünde, mesnetsiz bir iddia ortaya atılmıştır. Peşinen ifade etmek gerekirse mezkûr iddia asla doğru değildir. Zira 12 Temmuz 2018 tarihinde ulusal basınımızın değerli temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlediğimiz basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından Yurtiçi Kurban Vekâlet Bedeli 850 TL; Yurtdışı Kurban Vekâlet Bedeli ise 625 TL olarak kamuoyuna ilân edilmiştir.

Öncesinde herhangi bir bedel zikredilmediği gibi bu tarihten sonra da mezkûr bedellerde hiç bir şekilde değişikliğe gidilmemiştir. Kurban Bayramı öncesinde döviz kurlarında yaşanan yükselişe rağmen kurban hisse bedellerinde kesinlikle artış yapılmamıştır. Hâl-i hazırda, bu bedeller üzerinden alımlarla gerçekleşen organizasyonumuz,  milletimizin yoğun teveccühleri ile ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında tüm hızıyla devam etmektedir.

Hâl böyle iken bu türden mesnetsiz iddia ve yaklaşımların, ihtiyaç sahipleri ve mazlumlar için umut olan önemli bir ibadetin ruhuna gölge düşüreceğini ve bayramın birleştirici manasına zarar vereceğini düşünüyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak gerçeklere ve doğru bilgiye dayanmayan her türlü açıklama ve iddiadan beri olduğumuzu beyan ediyor; güven esası ile emanetlerini bizlere teslim eden Milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.