14 Temmuz 2020 Salı 22:56
Türkiye LGBTİ Birliği'nden İslam'a Çirkin Saldırı

Türkiye LGBTİ Birliği adlı eşcinsel haklarını savunan yapı, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret ve aşağılama içeren paylaşımlar yapıldı.

Türkiye sınırları içerisinde 'eşcinsellerin haklarının kazanılması' ve 'eşcinsel görünürlüğüne katkı sağlanması' amacıyla faaliyet gösteren "Türkiye LGBTİ Birliği" sosyal medya hesabında İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret etti.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımları yapan yapı, İslam dininin pedofiliyi (küçük çocuklarla cinsel ilişkiye girme) savunduğunu iddia ederek, İslam peygamberi Hz. Muhammed'i de bununla suçlayarak hakarette bulundu.

Bu Oluşum, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli bir karikatürü sosyal medya üzerinden paylaştı.

İslam dininin pedofiliyi ve eşcinselliği yasakladığı ve her iki uygulamaya karşı da İslam'ın hükümlerinde çok ağır cezalar öngörüldüğü biliniyor.

Türkiye LGBTİ Birliği tüzel kişiliğe sahip bir kurum veya dernek olmadığıda biliniyor. Ancak bu oluşum, 2012 yılından bu yana ILGA Uluslararası LGBTİ Federasyonu’na ve 2015’ten bu yana Denge ve Denetleme Ağı’na üye.

Türkiye LGBTİ Birliği'nin, Türkiye'de eşcinsel haklarını savunduğu iddiasıyla faaliyet gösteren, sosyal medyada etkin bir yapılanma olduğu biliniyor.

"Böyle bir hesap yok"

Sosyal medya üzerinden "Türkiye LGBTİ Birliği" isimli oluşuma yönelik gösterilen tepkinin ardından adı geçen oluşum sosyal medya hesabını kapatarak, "paylaşımların kendileriyle ilgisi olmayan kişiler tarafından yapıldığını" öne sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.