06 Haziran 2016 Pazartesi 21:53
Türkiye'de İlk İftar Topu, Kars'tan Atıldı

KARS (AA) - Türkiye'de ramazanın ilk iftar topu, Kars’ta atıldı.

Kars Valiliğince 12 yıldır geleneksel hale getirilen ''Türkiye'nin ilk iftar topu'', bu yıl da akşam ezanının okunmasıyla Evliya Camisi'ndeki Ebul Hasan Harakani Türbesinin önünden atıldı.

İftar topunu, ''ateşleyici yeterlilik belgesi''ne sahip Tacettin Durmuş ateşledi.

Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, İl Müftüsü Mehmet Genç, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve Defterdar Hüseyin Savan da Evliya Camisi'nde hazır bulundu.

Vali Vekili Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır süre gelen ramazan topu ateşleme faaliyetinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Ramazanın ilk iftarının açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın, ''İftar neşesini, sevincini tüm Kars halkıyla birlikte yaşayacağız. Burada Kars Valiliği ve Müftülüğümüz öncülüğünde 30 gün boyunca Harakani sofrası tüm Kars halkımıza hizmet verecektir. Vatandaşlarımızı memnun edeceğimizi umuyoruz.'' diye konuştu.

İftar topunu ateşleyen Durmuş da Osmanlı döneminde olduğu gibi Kars'ta da 12 yıldan beri ramazan topu atma geleneğinin sürdürüldüğüne dikkati çekti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan topunu Kars Valiliği adına atacağını ifade eden Durmuş, ''Tüm İslam Aleminin ramazanını kutluyorum. Kars halkının kulakları iftar topunda olacak.'' dedi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.