04 Haziran 2016 Cumartesi 11:38
Türkiye'nin İlk Kadın Sivil Helikopter Pilotu Oldu

Helikopter pilot yetiştirme kursunu tamamlayan Semin Öztürk (24), Türkiye'nin ilk kadın sivil helikopter pilotu oldu.

Türkiye'nin en genç ve sivil, kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk (24) Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Uçuş Okulu'nda PPL(H) Özel Helikopter Pilot Yetiştirme Kursunu tamamlayarak Türkiye'nin ilk kadın sivil helikopter pilotu unvanını kazandı.

TUSAŞ tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "04 Nisan 2016 - 03 Haziran 2016 tarihleri arasında TUSAŞ Uçuş Okulu eğitmenlerince verilen uçuş eğitimi ve SHGM Kontrol Pilotu Ufuk Çelikten refakatinde yapılan kontrol uçuşu sonucunda, Semin Öztürk'e mezuniyet belgesi TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı tarafından verildi. TUSAŞ Tesislerinde yapılan törene Semin Öztürk'ün babası, Türkiye'nin en tecrübeli ve ilk profesyonel sivil akrobasi pilotu, dünya akrobasi camiasının tanınmış ismi, Ali İsmet Öztürk'te katılım sağladı. TUSAŞ Uçuş Okulunun 101. öğrencisi olan Semin Öztürk, TUSAŞ tarafından verilen belge ile bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin ilk lisanslı sivil kadın helikopter pilotu oldu."

Türkiye’nin İlk Kadın Sivil Helikopter Pilotu Oldu

Türkiye’nin İlk Kadın Sivil Helikopter Pilotu Oldu

Türkiye’nin İlk Kadın Sivil Helikopter Pilotu Oldu

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.