02 Haziran 2016 Perşembe 16:23
Tuşba Belediyesi'nden 'Uçurtma Şenliği'

VAN (AA) - Van'ın Tuşba Belediyesi, "Dünya Çevre Günü" nedeniyle uçurtma şenliği düzenledi.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde Alaköy Mahallesi'nde gerçekleştirdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik öncesi Fatih Sultan Mehmet Lisesi ile Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, onlara yaşamı boyunca yaşadığı deneyimlerden örnekler vererek, daha başarılı olmanın yolları konusunda bir sohbet gerçekleştirdi.

Ardından etkinlik alanına geçen davetiler ve öğrenciler, burada gün boyunca rengarenk uçurtmaları gökyüzüne bırakarak keyifli anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Özgökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün gençleri ve öğrencileri çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Tuşba Belediyesi olarak insanlara daha da güzel bir ortam, bir ekoloji ve ekosistem oluşturabilmek için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Özgökçe, "Amacımız insanlarımızda bir farkındalık oluşturmak. Biz şuna inanıyoruz, eğer yok olan bir mavi, bir yeşil varsa bunun sırası kirletenlere, kirlenmesine seyirci kalanlara, duyarsız kalanlara da gelecektir. İnanıyoruz ki gelecek nesil daha temiz bir çevrede, daha mükemmel bir ortamda, daha sağlıklı ve sıhhatli yaşayacaktır. Ben bu farkındalığın oluşmasında emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim." dedi.

Etkinliğe, Tuşba Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Talay, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.