09 Haziran 2016 Perşembe 10:53
Tuşba Belediyesi'nden Yeşillendirme Çalışması

VAN (AA) - Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bir Fidan Bir Umut Derneği’ye başlattığı çalışmalar kapsamında Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler, alana 2 bin fidan dikerek, mesire alanı oluşturdu.

Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarında doğal yapraklı türler seçtiklerini belirterek çalışmaları tamamlanan alanın bakımının da önem arz ettiğini söyledi.

Fidanların dikimden biyolojik bağımsızlığa kavuşuncaya kadar geçen sürede oluşabilecek olumsuz dış etkilere karşı direncinin artırılması, korunması, ve büyümesini amaçladıklarını kaydeden Özgökçe, çalışmaların planlı bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Handil ise, anlamlı bir çalışma başlattıklarını belirterek, çöplük alanı yeşillendirdiklerini söyledi.

Fidan dikilen alanın daha önce çöp toplama alanı olduğunu ifade eden Handil, "Gerçekten çok ciddi çabalarla buraları bu hale getirdik. Şu aşamada yapmamız gereken çalışmayı yani ağaçlandırma çalışmalarımızı yapıyoruz. Gerçekten buraya çok güzel fidanlar getirdik. Yaklaşık 5 metre boyunda fidanlar dikiyoruz. Bu ağaçları tercih etmemizin sebebi ise, çok kısa bir sürede bu alanları vatandaşlarımızın dinleneceği, gezip dolaşabileceği bir alan haline getirmek." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.