12 Haziran 2016 Pazar 15:58
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Ardahan'da

ARDAHAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye, geçmişte olduğu gibi komşular dahil herkese ana kucağı, baba ocağı olmaya devam edecektir. Bu yükselişimizi, yürüyüşümüzü kimse durduramayacaktır. Bu ülkenin, bu bayrağın kutlu yürüyüşü devam edecektir." dedi.

Arslan, Çıldır ilçesindeki Aktaş Sınır Kapısı yolunun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Arslan, bölge çocuğu olarak 65. Hükumet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak ülkeye hizmet etmenin gurur verici olduğunu bildirdi.

Milletvekilleri, belediyeler ve il teşkilatlarıyla bölgeye ve ülkeye güzel hizmetler yapacaklarına işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"20 kilometrelik bir bölünmüş yolun temel atmasını konuşuyoruz. Dünyada ticaretin, ekonominin olmazsa olmazı, ulaştırma projeleridir. Türkiye Cumhuriyeti, bulunduğu coğrafya nedeniyle hep 'Orta Aya ile Avrupa arasında köprü konumundadır' denilir. Eğer siz bu köprü olmanın hakkını vermiyorsanız bunun bir anlamı yok. Son 13 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve ekibinin ortaya koyduğu projelerle atılması gereken bütün adımları atıyoruz. Ulaştırma alanında da ağabeyimiz Binali Yıldırım'dı. Onun döneminde ülkemize bir çok proje kazandırıldı. Artık başbakan olarak ülkenin her alanına hizmet ediyor."

- "Ortadoğu'ya uzanan ulaştırma koridorları yapacağız"

Türkiye'nin, Orta Asya'dan Avrupa'ya uzanan ulaştırma koridorlarını, demiryolu, havayolu, denizyolu ve karayolu gibi bütün ulaştırma imkanlarıyla kullanıldığı takdirde 'köprü' olma konumunu kullanacağını vurgulayan Arslan, "Sınır kapısını bölünmüş yollarla yaparsanız, dağları delerseniz, bu köprü olmanın hakkını verirsiniz. Çıldır'dan Kars'a, Ardahan'a, Karadenize, Ortadoğu'ya uzanan ulaştırma koridorları yapacağız. Bu coğrafya bu konumdan faydalansın ve ülkenin her yerine hizmet etsin istiyoruz. Ticareti bölge üzerinden ne kadar hareketli hale getirip lojistiği yaygınlaştırırsanız, bu aynı zamanda komşularınızla siyasi ve beşeri ilişkileri geliştirmek ve ticareti canlandırmak demektir." diye konuştu.

- "Bu coğrafya bin yıldır birliği ve beraberliği ispatlamış"

Arslan, Kars, Iğdır ve Ardahan'ın bin yıldır bölgede kardeş olarak yaşayan iller olduğunu belirterek, bölge insanının Alevi, Sünni ve Şii demeden kardeşçe yaşadığını dile getirdi.

Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu coğrafya bin yıldır birliğin, beraberliğin ne olduğunu ispatlamış. Bu coğrafya, ülkeyi karıştırmak isteyenlere 'kardeşliğimizi görün, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışmayın, boşa çıkar' diyor. Ülkenin büyümesini istemeyenler, Recep Tayip Erdoğan'ın mazlumun ve mağdurun umudu olmasını istemeyenler, Türkiye'nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmesini istemeyenler, iç ve dış düşmanlar, maşalar kullanıyorlar."

- "Bu kutlu yürüyüş devam edecek"

Türkiye'nin, geçmişte olduğu gibi komşular dahil herkese ana kucağı, baba ocağı olmaya devam edeceğine işaret eden Arslan, ülkenin bu yükselişini ve yürüyüşünü kimsenin durduramayacağını vurguladı.

Arslan, "Bu ülkenin, bu bayrağın kutlu yürüyüşü devam edecektir. Millete hizmetkar olmak yolunda hükümetimizle, Cumhurbaşkanımızla sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Yedi düvele, iç ve dış düşmanlara 'bizim irademiz olduğu sürece, milletin Recep Tayip Erdoğan'a desteği devam ettiği sürece bizi yenemeyeceksiniz' deyin." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dualarla Aktaş Sınır Kapası yolunun temeli atıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.