05 Temmuz 2016 Salı 22:23
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Kars'ta:

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sara ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orijinaline kavuşturmak, orayı marka kent kimliğine uygun bir hale getirmek üzere gayretlerimiz devam ediyor." dedi.

Arslan, Kars Harakani Havalimanı'nda, Ankara'ya gitmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi'nin etrafındaki abdesthanenin yerinin değiştirilmesi kamuoyunda tartışılıyor, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Arslan, "Ebü'l-Hasan El-Harakani bizim manevi hamimiz. Kars için, İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim de manevi hamimizi ve manevi hamilerimizi layıkıyla yaşatmak adına fiziksel mekanları iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor." diye kaydetti.

Arslan, Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi'nin etrafını en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sarayı ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orjinaline kavuşturmak, orayı marka kent kimliğine uygun bir hale getirmek üzere gayretlerimiz devam ediyor. Biz, burası en iyi nasıl olur onun gayreti içerisindeyiz. Bir çalışma yapılmış, bir noktaya gelinmiş. Bu konuda doğrudur diyenler var, yanlıştır diyenler var. Herkes kendi kanaatini söylüyor ama geldiğimiz noktada biz şunu yapmak istiyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesinden bu işin ehli ve uzmanı olan hocalar ekibi gelecek, çalışmalar yapacaklar. Hocalarımızın vereceği karara göre biz de adımlar atacağız. Elbette ki en iyisi olsun istiyoruz. Karslı bu konuda müsterih olsun ki Ebü'l-Hasan El-Harakani'nin kıymetini bilen bir kent, bir cumhurbaşkanı, bir başbakan var, emin ve müsterih olsunlar. Onlar da bu konuda çok hassas. Biz değerimizin farkındayız, değerimizi daha çok nasıl duyururuz onun peşindeyiz. Orada herhangi bir hata yapma lüksümüz de isteğimiz de yok. İnşallah en iyisini yapacağız."

Arslan, Sarıkamış kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan askeri de ziyaret ettiğini belirterek, "Üniversitemizde doktorlarımız gayet başarılı müdahaleler yapmışlar, durumu çok çok iyi. İnşallah 1-2 gün içerisinde taburcu olur. Gerçekten silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve korucularımızın mücadelesi takdire şayan. Tüm dünya bilmeli ki, Türk insanı vatan söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehit olmaya gidiyor." dedi.


Son Güncelleme: 22.08.2016 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.