01 Haziran 2016 Çarşamba 18:08
'Uluslararası Tütün Çalıştayı'

MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye, bütün bölgeleriyle bütün kesimleriyle daha çok güçlenecek. İnşallah yakın coğrafyamız başta olmak üzere çok daha geniş bir coğrafyanın umudu, mazlum insanların destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Uluslararası Tütün Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınma açısından en sıkıntılı bölgeler arasında yer aldığını söyledi.

Hükümet olarak göreve geldikleri günden itibaren bölgesel dengesizliklerin giderilmesini temel hedef olarak belirledikleri aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Batıda ne varsa doğuda da o olsun dedik. Kalkınma politikalarımızı da bu anlayış içinde sürdürdük. Buna kapsayıcı kalkınma diyoruz. Kapsayıcı kalkınmayla sadece belli bir yöreleri, belli bir kesimleri ilgilendiren, onlarla sınırlı olan bir kalkınmayı değil, bütün yöreleri, bütün kesimleri kapsayan bir kalkınma hedefledik."

Yılmaz, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada daha güçlü hale gelmesinden, sesinin daha gür çıkmasından rahatsız olanlar olduğunu ifade ederek "Onlar ne yaparsa yapsınlar inşallah yolumuza devam edeceğiz. Türkiye, bütün bölgeleriyle bütün kesimleriyle daha çok güçlenecek. İnşallah yakın coğrafyamız başta olmak üzere çok daha geniş bir coğrafyanın umudu, mazlum insanların destekçisi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Türkiye, herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği bir ülke haline dönüştü"

Muş Valisi Seddar Yavuz ise kentin ovaları ve üretim potansiyeliyle Doğu Anadolu Bölgesi'ni besleyebilecek potansiyele sahip olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'de sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştiğini anlatan Yavuz, şunları söyledi:

"Bu devrimi belki bugün içinde yaşadığımız için fark edemiyor, yeterince hissedemiyor veya değerlendiremiyoruz ama inanın bundan 50-100 yıl sonra geri döndüğümüzde bu 2000'li yıllar tarihe altın harflerle yazılacak ve bizden sonraki nesiller yeniden değerlendirecek. Türkiye sadece sosyal, ekonomik alanda gelişmeler sağlamadı. Aslında demokratik standartlar başta olmak üzere herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği bir ülke haline dönüştü."

Muş'un bayrağına ve vatanına sonuna kadar saygılı ve huzurlu bir şehir olduğunu belirten Yavuz, huzur kenti olmadan, huzuru sağlamadan, sosyal ve ekonomik gelişmişlik beklemenin hayal olacağını ifade etti. Yavuz, şunları kaydetti:

"Şiddete sarılanlar, şiddeti destekleyenler, barış ve kardeşlikten bahsedemez, demokrasiden bahsedemez çünkü demokrasi ile şiddet bir araya gelecek kavramlar değildir. Silahın namlusunu göstererek, vatandaşı tehdit ederek oy alanlar veya oy değiştirenlerin, bu topluma verebilecekleri bir mesajı yoktur. O yüzden eğer biz bölge insanını seviyor ve kalkındırmak istiyorsak önce huzuru tesis etmeliyiz."

Çalıştaya, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.