10 Ocak 2021 Pazar 20:05
Ümitcan Uygun yaka paça gözaltına alındı

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun yaka paça gözaltına alındı

Aleyna Çakır'ın evinde ölü bulunmasının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan, ardından annesi şüpheli şekilde ölen Ümitcan Uygun babası ile birlikte kaçarken emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Ümitcan Uygun'un uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucuya özendirmek suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtiliyor.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun’un canlı yayında uyuşturucu kullandığı görüntüler dün sosyal medyada gündem olmuştu. Bu görüntülerden saatler sonra Ümitcan Uygun ile babası Durak Uygun Ankara'da gözaltına alındı.

Kaçmaya çalışırken yakalanan Uygun, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile görüntülerdeki kadın da gözaltına alındı.

Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

Görüntüler sosyal medyada yer aldı. 

Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile görüntülerdeki kadın da gözaltına alındı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN ÜMİTCAN UYGUN AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun ile ilgili bir açıklama yayımladı. Başsavcılık açıklamasında, “Şüpheli Ü.U. ve kimliği tespit edilen diğer şüpheli T.K.’nin yakalanması ve gözaltına alınması hususunda kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olay hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir kısım sosyal medya platformlarında, şüpheli şahıs Ü.U.’nun yanında bulunan diğer şüpheli ile birlikte uyuşturucu madde kullandığına dair görüntülerin paylaşıldığının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır.

Şüpheli Ü.U. ve kimliği tespit edilen diğer şüpheli T.K.’nin yakalanması ve gözaltına alınması hususunda kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir.

Soruşturmanın gelinen aşamasında, şüpheli Ü.U. yakalanarak Türk Ceza Kanunu’nun 190 ve 191. maddelerinde düzenlenen ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ eylemlerinden gözaltına alınmıştır. Diğer şüpheli T.K.’nin ise kolluk birimlerince yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir. İlgili şüpheliler hakkındaki soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020’de Ankara’daki evinde bornoz kuşağıyla asılmış halde bulundu. Vücudunda darp ve işkence izleri olduğu belirlenen Çakır’ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından defalarca kez şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Çakır’ı bayıltana kadar şiddet uygulayan Ümitcan Uygun, şiddet görüntülerinin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından gözaltına alınarak serbest bırakıldı.

Başsavcılıktan flaş 'Aleyna Çakır' açıklaması

Çakır’ın ölümün aydınlatılması için ailesinin ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmasının ardından Ümitcan Uygun’un annesi dağlık bir alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Uygun ailesi, annenin “Ölümümden Müge Anlı suçludur” notu bırakarak intihar ettiğini iddia etti. Eşinin ölümün ardından konuşan Ümitcan Uygun’un babası Durak Uygun ise, “Cumhurbaşkanım ben çok koştum bu yollarda, has ülkücüyüm” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Olayın ardından Durak Uygun’un Süleyman Soylu ile yan yana çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabı ele geçirilen Ümitcan Uygun’un bir arkadaşına Müge Anlı için, “Onları da öldüreceğim vallaha şu ortalık bir durulsun, temize çıkayım bir. Annem onun yüzünden öldü intikamını almadan ölmek bana yakışır mı?” yazdığı mesajlar ortaya çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz gün çıkan Adli Tıp Raporu’nda otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin aynı erkeğe ait olduğu tespit edildiği açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.