18 Temmuz 2016 Pazartesi 12:53
Umke Personeline Arama Kurtarma Eğitimi

VAN (AA) - Van İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Bölge Koordinatörlüğü tarafından 30 personele arama kurtarma eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, yaptığı açıklamada, UMKE temel eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, deprem, sel, heyelan, yangın, çığ, trafik kazası ve bunun gibi bir çok doğal afet ve felakette ihtiyaç duyulduğunda bir ekibin hazır bekletildiğini söyledi.

Eğitimleri tamamlanan ekiplerin aktif olarak görev aldığını ifade eden Yanmaz, "UMKE son teknoloji haberleşme ve lojistik imkanlara sahiptir. Özel eğitimle UMKE'ye katılan gönüllü sağlıkçılar periyodik olarak planlanan tatbikatlarla her an göreve hazır beklemektedir." dedi.

UMKE Bölge Sorumlusu Tuba Kurşun ise dört ilde görev yapan personelin eğitim aldığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Eğitimi teorik ve pratik olarak bir hafta süreyle tamamladık. İnsanlarda bir farkındalık yaratmak, afet ve olağan dışı durumlarda medikal müdahalede bulunacak ekipleri yetiştirmek için bir takım faaliyetlerle sağlık personelinin eğitim ve gelişimini sağlamaya çalıştık. Bunun dışında bölge tatbikatlarımız oluyor, daha geniş kapsamlı hem bölgedeki arkadaşlar birbirlerini tanımış oluyor."

Umke Personeline Arama Kurtarma Eğitimi

Umke Personeline Arama Kurtarma Eğitimi

Umke Personeline Arama Kurtarma Eğitimi

Umke Personeline Arama Kurtarma Eğitimi

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:31
Anahtar Kelimeler:
VanUMKE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.