15 Mart 2020 Pazar 18:44
Ünlü İş Adamına Şok Gözaltı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Palmali Şirketler Grubu sahibi Gurbanoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Gurbanoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. İş adamının Levent'teki iş yerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Gurbanoğlu'nun emniyetteki işlemleri sürüyor.

MÜBARİZ MANSİMOV KİMDİR?

Aynı zamanda Türk vatandaşı da olan Azeri iş adamı Mübariz Mansimov Türkiye'de yaşıyor. Türkiye vatandaşı olduktan sonra soyadını "Gurbanoğlu" olarak değiştiren Palmali Holding'in sahibi olan Mansimov, Rus ordusunda askerlik görevini yaptı.

Askerliği bitirdikten sonra da yaklaşık 2 yıl gemilerde aşçı olarak çalıştı. Ticari hayata 3 arkadaşıyla beraber 150 tonluk bir balıkçı gemisi kiralayarak başlayan Mansimov, işlerini büyütünce Rusya’dan gemi alarak İstanbul'a getirdi.

Mansimov, Dünyanın en büyük beş denizcilik şirketinden biri olarak gösterilen 'Palmali Şirketler Grubu'nu 1998'de Türkiye'ye getirdi.

Futbola olan merakı ile de tanınan Mansimov, Azerbaycan’ın köklü futbol takımlarından Hazar Lenkeran'ın da sahibidir. Mansimov'un ayrıca Türkiye'de iki radyo istasyonu da bulunuyor.

Son Güncelleme: 17.03.2020 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.