13 Haziran 2016 Pazartesi 12:33
Vakıfbank'ın Covered Bond İşlemine Uluslararası Ödül

İSTANBUL (AA) - VakıfBank, nisan ayında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon avro tutarındaki Türkiye’nin avro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı (Covered Bond) ile "Yılın En İyi İlk Covered Bond İhracı" ödülünü aldı.

VakıfBank açıklamasına göre, Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği (ICMA) bünyesinde faaliyet gösteren İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (İTMK) Yatırımcı Konseyi ile The Covered Bond Report dergisi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak değerlendirilen "Covered Bond Mükemmellik Ödülleri", Frankfurt’ta düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

VakıfBank’ın nisan ayında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon avro tutarındaki Türkiye’nin avro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı’na "Yılın En İyi İlk Covered Bond İhracı" kategorisinde birincilik ödülü verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, "Ülkemizin en düşük kupon ödemeli ve en yüksek ratingine sahip olan tahvil ihraç işlemimizin böyle bir ödüle layık görülmesi son derece gurur vericidir. Ülkemizin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü bankası olarak böyle bir ödüle layık görülmek, özellikle Avrupa’da hedeflediğimiz kitle olan covered bond yatırımcıları arasında da bankamızın bilinirliğine, imajına ve marka değerine katkı yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Aydoğan, söz konusu ihraç işlemi ile covered bond piyasasını diğer Türk bankalarına da açtıklarını, orta ve uzun vadede birçok Türk bankasının da bu enstrüman vasıtasıyla uzun vadeli kaynaklara erişebileceklerini belirterek, "Kurmuş olduğumuz ve öncülüğünü yaptığımız benzer yapılarla Türk bankacılık sektörünün fonlama kaynaklarının zenginleşmesine ve ürün çeşitliliğinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini de kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:17
Anahtar Kelimeler:
VakıfBankFinans
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.