25 Haziran 2016 Cumartesi 22:23
Vali Köşger, Suriyeli Ailelerle İftarda Buluştu

BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl'e sığınan Suriyeli sığınmacılarla iftarda bir araya geldi.

Vali Köşger, müftülükçe Suriyeli ailelere bir resturantta verilen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Köşger, "Ülkemize hoş geldiniz. Bizler, sizlerin kardeşleriniziz, sizde bizim kardeşimizsiniz. Ensar muhacir ruhuyla biz, sizleri bağrımıza basıyoruz" dedi.

Köşger, Suriye'deki sıkıntının ve huzursuzluğun bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu.

Bingöl'de kalan Suriyeli ailelerin çocuklarını okula göndermelerini ve dilencilik yapmamalarını isteyen Köşger, şöyle dedi:

"Çocuklarınızı okullara gönderin ve Türkçeyi öğrensinler. Yarın ülkeniz huzura kavuştuğunda çocuklarınız için bu değişik bir ufuk açılacaktır. Bu kardeşliğimizi pekiştirecek bir şeydir. Sizlerin adını kullanarak kötü ve çirkin görüntüler oluşturarak dilenenler var. Onlara aranızda yer vermeyin ve onlara müsamaha göstermeyin. Sizin bir ihtiyacınız olduğunda devlet olarak onu karşılamaya hazırız. Gelin bize ihtiyaçlarınızı bildirin ve sokakta dilenmeyin."

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:53
Anahtar Kelimeler:
BingölİFTARDADilencilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.