06 Haziran 2016 Pazartesi 14:48
Vali Muammer Erol'dan Konya'ya Veda

Yaklaşık üç yıldır görev yapmaktan olduğu Konya Valiliği'ndeki görevinden Merkez Valiliği'ne atananan Muammer Erol, veda mesajı yayımladı.

7 Haziran Salı günü şehirden ayrılması beklenen Vali Erol, mesajında şöyle dedi: "Konya'daki görevim süresince hakkaniyet, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya gayret gösterdik. Vatandaş odaklı kamu hizmeti ekseninde Konyaya ve Konyalı hemşerilerime etkin, süratli ve tarafsız bir şekilde hizmet verebilmenin gayesi içerisinde olduk. Görevim süresince kamuda eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ticaretten turizme kadar her alanda Konyamızı bir adım daha ileriye götürebilmek, ilimizi dışarıda iyi bir şekilde tanıtıp temsil edebilmek ve kalkınmış iller arasında ilk sıralarda yer alabilmek için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu doğrultuda ilimizin sosyal, kültürel alanlarda, hak ettiği seviyeye ulaşması yolunda rehberlik etmeyi, destek vermeyi, çaba göstermeyi öncelikli görevimiz olarak benimsedik.

Hz. Mevlana'nın barış ve hoşgörü felsefesini günümüze taşıyan bir huzur kenti olan ilimizde huzur ortamının muhafazası, can ve mal emniyetinin temini ile şehit yakını ve gazilerimizin, kimsesiz yaşlılarımızın, garip gurabanın, yetim çocuklarımızın dilek, şikayet ve sorunlarına eğilmek problemlerini çözümlemek en önemli hassasiyetimizi oluşturmuştur. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanında bu sorunların çözümünde bu aziz şehrin aziz insanlarının, hayırseverlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da yakın ilgi ve desteğini gördüğümü memnuniyetle ifade etmek isterim.

Tarihi ve kültürel geçmişini Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yaparak taçlandıran, geçmişte İpek Yolu'nun ticaret ve konaklama merkezi olan kadim merkez şehir Konyamız, Anadolu'nun tam ortasında yer alan coğrafi konumuyla, karayolu, demiryolu, havayolu bağlantılarıyla ve lojistik köy projesiyle lojistik merkez, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında sahip olduğu beş yıldızlı otelleri, spor ve kongre tesisleriyle bir kültür ve turizm merkezi, üniversiteleriyle eğitim merkezi, sağlık tesisleriyle sağlık merkezi unvanlarını fazlasıyla hak etmektedir. Bunlara ilave olarak Konyamızın önümüzdeki yıllarda güneş enerjisi ve linyit rezerviyle enerji merkezi, yapılacak veri merkezleri ile de Veri Merkezi haline geleceğine inanıyorum. Şüphesiz; Marmara bölgesinde sanayideki yoğun yığılmanın Konyaya doğru kaydırılması, dış havzalardan yeni sulama suyu getirilmesi ve ulaşım yatırımlarının en kısa sürede tamamlanması İlimizin gelişimi daha da hızlandıracaktır.

Her zaman gönlümüzde yaşatacağımız Konya'dan ve dostlarımızdan ayrıldıktan sonra da verilen emeklerin ve yapılan hizmetlerin güzel neticelerini görmek, bizim için yegâne gurur kaynağı olacaktır. Genç ve dinamik nüfusuyla, maddi ve manevi zenginlikleriyle yatırımcı kuruluşların dikkatlerini üzerine çekecek büyük potansiyele sahip olan bu güzide şehir umuyorum ki çok yakın bir gelecekte hak ettiği daha güzel yerlere erişerek adından gururla söz ettirmeye devam edecektir.

Konya'dan görevimizi tamamlamanın huzuru ve mutluluğu içerisinde ayrılıyoruz. Bu vesile ile öncelikle; Konyamızın bölgenin en huzurlu illerinden biri olmasında büyük katkısı bulunan yargı camiamız, Jandarma Teşkilatımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri olmak üzere görev yaptığım süre içerisinde birlikte çalıştığımız milletvekillerimize, Garnizon Komutanlığımıza, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, muhtarlarımıza, odalarımıza ve diğer sivil toplum kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize, azim ve sadakatle çalışan değerli mesai arkadaşlarıma, her kademeden kamu görevlilerine, yazılı ve görsel basınımızın değerli mensuplarına ve beni bağırlarına basan kadirşinas Konyalılara teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, Allaha ısmarladık diyorum."

Son Güncelleme: 06.06.2016 14:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.