04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:53
Vali Taşyapan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Edremit ve Tuşba ilçelerindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Taşyapan, muhtarların kamu idarecilerinin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu belirterek, "Büyükşehir Yasası"nın yürürlüğü girmesiyle mahalle ve köy muhtarları arasında fark kalmadığını söyledi.

Devlet sisteminin en temel taşının muhtarlık kurumu olduğunu ifade eden Taşyapan, muhtarlık müessesinin Cumhuriyetin ilanından bu yana demokratik şekilde işlediğini kaydetti.

İl genelinde 687 muhtarın görev yaptığını belirten Taşyapan, şöyle devam etti.

"Muhtarlarımız, mahallelerde devletimizin ilk muhatap aldığı mercidir. Mahallelerin huzur, güvenlik ve asayişinin sağlanmasında da muhtarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Örneğin, mahallesine giren şüpheli şahısların emniyet güçlerine bildirilmesi muhtarların kanunla belirlenmiş görevlerinden biridir. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve ilgili kurumlara bildirilmesi ile hak sahibi olmadığı halde devletten yardım alanların gerekli birimlerle paylaşılması da hem vebal, hem görev açısından muhtarlarımızın sorumluluğudur. Amacımız, ilimizin huzur ve güven ortamına sahip çıkmak ve bunu sürdürmektir."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Önder Can, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun ve Tuşba Kaymakamı Musa Sarı katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.