07 Haziran 2017 Çarşamba 22:58
Vali Toprak'tan Şehit Yakını Ve Terör Mağduru Ailelere Ziyaret

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesine bağlı Üzümkıran köyünde şehit yakını ve terör mağduru aileleri evlerinde ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında PKK'lı teröristler tarafından Şemdinli ilçesinde görevden dönen köy korucularını taşıyan araca yönelik yapılan hain saldırıda şehit olan 7 çocuk babası Ahmet Demircan ve 4 çocuk babası Esat Yeşil'in aileleriyle bir araya gelen Vali Toprak, şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek sohbet etti.

Toprak, daha sonra 9 Ekim 2016'da Şemdinli Durak Karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden köy sakinlerinden Bahri Fırat’ın ailesini ziyaret etti.

Üzümkıran köyündeki vatandaşlarla da bir araya gelen Toprak, şöyle konuştu:

"Korucularımızın da kahraman Mehmetçiğimizle beraber gerek kendi köylerinin korunması, gerek alanlarının kontrol edilmesi, gerekse de ülke topraklarımızın emniyet içerisinde olabilmesi için üs bölgelerindeki fedakâr çalışmalarını da büyük bir gururla izliyorum. Allah hepsinden razı olsun. İleride tarih yazacak önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kan dökülmemesi, insanların ölmemesi düşüncesiyle bence yerinde bir iyi niyetle gerçekleştirilen çözüm sürecinin terör örgütü tarafından nasıl kullanıldığını gördünüz. Nereye çekildiğini, memleketi nasıl talan ettiğini, insanlara nasıl zulmettiğini hepiniz, bilhassa bizim bölgemizde yaşayarak öğrendiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin valileri, kaymakamları, komutanları, doktorları, öğretmenleri, müdürleri 'vatandaşlarımıza nasıl şefkat elimizle biraz daha hizmet sunabiliriz, vatandaşımızı nasıl biraz daha mutlu edebiliriz' diye gecesini gündüzüne katarken diğer tarafın çözüm sürecini kullanarak sizlere ne kadar zulmettiğini, ne kadar baskı oluşturduğuna şahit oldunuz."

Ziyarete, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz da katıldı.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.