28 Haziran 2016 Salı 10:18
Valiler, Karahan Tüneli'ni İnceledi

MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Kömürhan Köprüsü bağlantı tünelini inceledi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak, Elazığ Valisi Zorluoğlu ile Kömürhan Köprüse bağlantı tüneli girişinde buluştu.

Tünelde incelemelerde bulunan valiler Toprak ve Zorluoğlu'na Kale Kaymakam vekili Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.

Firma Proje Müdürü Taha Özdilek ve mühendisler tarafından inşaat alanında köprü ve tünel hakkında bilgi verildi. Yeni yolun, 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, toplam 660 metrelik köprü ve Malatya tarafında köprülü kavşak ile mevcut yola bağlanacağı, eski yol ve köprünün de tehlikeli yük taşıyan araçların kullanımı amacıyla hizmete devam edeceği aktarıldı.

Tünelin beton kaplama dahil inşaat çalışmasının tamamlandığı, aydınlatma, havalandırma ve sinyalizasyon çalışmalarının yürütüleceği ve köprüyle beraber 2018 yılının ilk yarısında çalışmaların tamamlanarak ulaşıma açılmasının hedeflendiği belirtildi.

Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada, tüm çalışanlara, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü, Şube Şefliği yetkililerine teşekkür ederek planlandığı gibi inşaat çalışmalarının tamamlanarak yolun vatandaşların hizmetine sunulmasını diledi.

Vali Zorluoğlu da köprü ve tünel sayesinde Malatya ile Elazığ’ın insanlarının gönüllerinin daha da iyi bir şekilde bağlanacağı, kadim dostluğunun daha da pekiştirileceğini ifade ederek, köprünün de bu dostluğun fiziki bir simgesi olacağını vurguladı.

İncelemelerin ardından şantiye binasındaki toplantı salonuna geçen valiler ve beraberindekilere Karayolları ve firma yetkilileri tarafından proje ve çalışmalar hakkında detaylı brifing verildi.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.