05 Şubat 2020 Çarşamba 16:07
Van'da Çığ düştü! 23 Kişi Hayatını Kaybetti

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama çalışmalarını yürüten ekiplerin üzerine çığ düştü. Çalışmalarda 30'dan fazla kişi sağ kurtarılırken, 23 cansız bedene ulaşıldı.

Olayla ilgili son bilgileri canlı yayınına telefonla bağlanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez verdi. Bilmez, olayda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiyeci ile 9 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Vali Bilmez çığ altında kalan kişi sayısıyla ilgili net bir bilgi vermedi. 

Çığ altında olduğu düşünülen 10-15 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye takviye ekipler gönderildi. Savunma Bakanlığı TSK'ya ait bir uçağın arama-kurtarma çalışmalarına destek verecek olan 75 kişilik AFAD ve Jandarma personeli ile teçhizatı Ankara’dan Van’a ulaştırmak üzere görevlendirildiğini açıkladı. 

Çığ altından çıkarılarak hastaneye kaldırılanlar arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar'ın da olduğu bilgisine ulaşıldı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Olayın ardından bölgeye Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekipleri sevk edildiği belirtilerek şöyle devam edildi:

"Ayrıca arama kurtarma faaliyetlerini yönettiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürü'nün yerine Muş İl AFAD müdürü bölgeye sevk edilmiştir. Diğer iller teyakküza geçirilmiş olup arama kurtarma çalışmaları için hazır bekletilmektedir. Ayrıca Ankara’dan yürütülen çalışmaları sevk etmek üzere AFAD Müdahale Başkanı bölgeye gönderilmiştir. Gelişmelerle ilgili bilgi verilecektir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Soylu'dan Bahçesaray'daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına dair bilgi aldı.

İLK ÇIĞDA 5 ÖLÜ

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde dün bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Başlatılan çalışmalarda 7 kişi sağ kurtarılırken 5 cansız bedene ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları bugün saat 07.00 sularında tekrar başlamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.