31 Ekim 2021 Pazar 14:11
Van'da İran sınırına güvenlik duvarı örüldü

Türkiye, İran sınır hattında gelebilecek tehditleri önlemek için hudut hatlarını TOKİ'nin çalışmalarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İran sınırında hudut güvenliğinin artırılması amacıyla Van'ın İran'la olan 64 kilometrelik sınırında güvenlik duvarının 3'te birlik kısmı tamamlanmış oldu.

Gözetleme kuleleri kameralarla donatılacak ve hendeklerle desteklenecek duvar sayesinde her türlü terör, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önüne geçilecek.

Aynı zamanda güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılan yolda sınır birlikleri 7 gün 24 saat devriye gezerek sınırı gözetim altında tutacak. TOKİ, daha önce Türkiye-Suriye sınır hattındaki güvenlik duvar çalışmalarını tamamlamıştı.

Suriye sınırına 588.9 kilometre duvar ören TOKİ, Hatay Denizgören bölgesinde tamamladığı sınır güvenlik sistemini Akdeniz kıyısına ulaştırmıştı.

İran sınırı güvenlik duvarıyla güçleniyor

Suriye sınırının ardından İran sınır hattında da çalışmalara başlayan TOKİ, Iğdır'ın 53,4 kilometrelik kısmı ile Ağrı'nın 81,9 kilometrelik sınır fiziki güvenlik sistemini tamamladı. 2021 yılının başında Van ve Hakkari'nin İran sınır hattında da duvar örmeye başlayan TOKİ, Van'da toplam 64 kilometrelik uzunluğundaki duvarın 27 kilometresini, Hakkari'de ise 28 kilometre uzunluğundaki duvarın 16 kilometresini tamamladı.
TOKİ, şu ana kadar Suriye sınırına 588,9 kilometre, İran sınır hattına ise 177,9 kilometreyle toplam 766,8 kilometre duvar örerek sınır güvenliğine katkı sağladı.

Anahtar Kelimeler:
Güvenlik Duvarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.