10 Mayıs 2016 Salı 11:48
Van Osb Başkanı Bozkurt:

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şemsettin Bozkurt, "Kentimizin hemen hemen her köşesi ve sokağında temeller kazılmış durumda. Buralarda hafriyat çalışmaları yapılmaktadır. Kullanılan ürünlerin hepsi bir nakit döngü sistemiyle kullanılıyor. Bu da kent ekonomisinin olumlu yönde ilerlediğini gösteriyor." dedi.

Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki bir restoranda düzenledikleri basın toplantısında, 2016 yılında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Van'da son zamanlarda önemli ekonomik gelişmelerin yaşandığını belirten Bozkurt, kente gelen iktidar ve muhalefet çevreleriyle yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini söyledi.

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Bozkurt, şiddet ortamının son bulması için iktidar ve muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Bozkurt, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin kendi demokratik siyasal yapısı içerisinde toplumsal barışını sağlaması lazım ki bizler de ekonomi ve üretici çevreleri olarak bölgelerimizde rahat iş yapabilelim. Bir yıla yakındır özellikle bölgemizde tırmandırılan şiddet ve çatışmalardan sanayi ve üretici çevreleri çok olumsuz etkilendi ama toplumsal barışın sağlanmasına dair çağrılarımızı yaparken bir taraftan da kentimiz, bölgemiz ve ülkemizde hayat devam ediyor. Üretimimizi ve kentin ticaretini gerçekleştirmek, kentin tanıtımını yapmak için çeşitli fuarlar düzenledik. Özellikle Vanlı iş adamlarının ve yabancı yatırımcıların kentimize yatırım yapmaları için çeşitli koşullar hazırlamaya çalışıyoruz."

Van OSB'nin günden güne büyüdüğünü dile getiren Bozkurt, kentin ekonomisini büyütebilecek büyük bir potansiyele sahip olunduğunu söyledi.

Yürüttükleri çabaların sonuçlarını yavaş yavaş almaya çalıştıklarını dile getiren Bozkurt, "Kentimizin ekonomisini 2016 yılı için çok olumlu karşılıyoruz. Kentimizin hemen hemen her köşesi ve sokağında temeller kazılmış durumda. Buralarda hafriyat çalışmaları yapılmaktadır. Kullanılan ürünlerin hepsi bir nakit döngü sistemiyle kullanılıyor. Bu da kent ekonomisinin olumlu yönde ilerlediğini gösteriyor. Yine buralarda kullanılan malzemelerin birçoğu bizim OSB'de tedarik edilmektedir. Bizler de sanayimizi geliştirmek için dördüncü etapta harfiyat çalışmalarına başladık. Dördüncü etapta 30 firmaya yer vereceğiz. Yine 2016 yılı içerisinde çok güzel bir idare binası inşa edeceğiz. Bunun için de proje çalışmalarımız bitme noktasına geldi." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:02
Anahtar Kelimeler:
VanOSB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.