29 Nisan 2016 Cuma 11:08
Van Valisi Taşyapan:

Van Valisi İbrahim Taşyapan, "Bugün Ermeniler yapmış oldukları bu kadar katliama rağmen, dünyayı 'Türk milleti bize soykırım yaptı' diyerek kandırmaya devam etmektedir. Oysa gerçekler başkadır ve algılar başka türlü yönetilebilir." dedi.

Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen "Çanakkale'den Zeve'ye Tarihin İzinde" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Vali Taşyapan, burada yaptığı konuşmada, 1915 yılında köylerini ve memleketlerini korumaya çalışan savunmasız Van halkının, Zeve ve çevresinde Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiğini anlattı.

"2 bin 500 ila 3 bin civarında insan, aynı topraklarda beraber yaşadıkları insanlardan gördükleri nankörlükle veya başka hesaplarla şehit düştü. Yüzyıl sonra topraklarımızda emelleri olanlar, yeniden hesap defterlerini açtı." diyen İbrahim Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bugün Ermeniler yapmış oldukları bu kadar katliama rağmen, dünyayı 'Türk milleti bize soykırım yaptı' diyerek kandırmaya devam etmektedir. Oysa gerçekler başkadır ve algılar başka türlü yönetilebilir. Yürütülen bu algı yönetimi, bugün hem bilim yoluyla, hem kitaplar yoluyla, hem sosyal medya ve internet yoluyla, dijital alemde hızla devam etmektedir."

Taşyapan, sergiyi gezdikten sonra üniversite öğrencileriyle Şehitlik Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Van Valisi Taşyapan:

Van Valisi Taşyapan:

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.