17 Mart 2016 Perşembe 15:44
Van'da 32 adrese PKK operasyonu: 19 gözaltı ! Çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi

Kentte Sabah karşı başlayan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda, 32 adreste arama yapıldı. DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çeşitli evlerde yapılan aramalarda ise 2 tabanca, 2 av tüfeği, 1 kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait 421 mermi, 3 telsiz, 5 mutfak tüpü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

DBP İl BAŞKANLIĞINDA ARAMA

Soruşturma kapsamında, 'Terör örgütünün kırsal alanına eleman gönderildiği' ihbarı üzerine DBP İl Başkanlığına da operasyon yapıldı. İl Başkanlığındaki aramalarda terör örgütünü simgeleyen sözde flamalar, örgütün elebaşının posterleri, 8 sapan, çok sayıda bilye, 16 havai fişek rampası bulundu.

Aramalar sırasında HDP Van Milletvekilleri TUĞBA HEZER, Bedia Özgökçe Ertan ve Nadir Yıldırım da İl Binasına gelerek içeri girdi. Büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Nüda Kültür Merkezinde de arama yapan polis ekipleri, burada ise örgütsel doküman ele geçirdi.

Operasyon ve İl Başkanlığındaki aramalar ise devam ediyor.

Son Güncelleme: 17.03.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.