26 Mayıs 2016 Perşembe 18:18
Van'da 330 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Van'da bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde yapılan törende, 330 öğrenciye bisiklet verildi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, konuşmasında, ilde 6 bin civarında bisiklet dağıttıklarını belirterek, bisikletlerin sağlıklı yaşama teşvik projeleri kapsamında verildiğini söyledi.

Bisiklet sürme alışkanlığının çocuklara kazandırılması gerektiğini anlatan Taşyapan, bisiklet dağıtım etkinliklerini insanların hareketsizliğini bir nebze de olsa giderebilmek amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Van'ın bisiklet sürmeye uygun olduğunu dile getiren Taşyapan, şöyle devam etti:

"Genelde çok engebeli bir yerleşim olmadığı için Vanımızın bütün mahallelerinde hemen hemen bisiklet sürülebilir. Tabii ki burada yerel yönetimlerimize de büyük görevler düşmektedir. Bu bisikletlerin sürülebilmesi için de alanların yapılması, daha güvenli ve rahat bir şekilde kaldırımlarda, kaldırımların yanında bisiklet yollarının yapılması gerekmektedir."

Programa, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum müdürleri, öğretmenler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Van'da 330 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 330 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 330 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 330 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.