25 Nisan 2016 Pazartesi 16:43
Van'da 350 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik" projesi kapsamında 350 bisiklet dağıtıldı.

Yaşar Kemal Parkında düzenlenen törende konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, kaliteli yaşamın olmazsa olmazının sağlık olduğunu belirterek, teknolojik gelişmelerin yaşamı kolaylaştırmanın yanı sıra insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Obezite ve diğer kronik hastalıkların nedeni olan fiziksel hareketsizliğin, ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını vurgulayan İmren, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008 yılı raporunda, dünya genelinde 15 yaş ve üzeri yetişkinlerin yüzde 31'inin, yeterince hareketli olmadığına yer verdiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nca 2011'de yapılan "Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması"na da değinen İmren, şöyle devam etti:

"Araştırmada, Türkiye genelinde kadınların yüzde 87, erkeklerin ise yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Bu durum hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile fiziksel aktivite imkanlarının geliştirilmesi amacıyla bugüne kadar okullara 2 bin 850 bisiklet dağıtımı yapılmıştır."

İmren, kentte bisiklet dağıtımının ilerleyen günlerde de süreceğini ifade etti.

Törene Vali İbrahim Taşyapan, Cumhuriyet Başsavcı Savaş Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenci ve velileri katıldı.

Van'da 350 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 350 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 350 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Van'da 350 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Anahtar Kelimeler:
VanBisiklet Dağıtımı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.