12 Mayıs 2016 Perşembe 18:28
Van'da 50 Okula 'Beyaz Bayrak' Verildi

 Van'da hijyen kurallarına uyan 50 okula "beyaz bayrak" verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda hijyen kurallarına uygun bulunan 50 okula "beyaz bayrak" verilmesi için tören düzenlendi.

Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Mili Eğitim Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, "beyaz bayrak" ödülü için 73 okul için başvuru yapıldığını belirterek yapılan denetimler sonucu 50 okulun "beyaz bayrak" almaya hak kazandığını söyledi.

"Beyaz bayrak" alan okul sayısının arttığını ifade eden Kırekin, "Hijyenik ortamlarda, sağlıklı, sıhhatli, düzenli ve yaşanabilir mekanlarda eğitim-öğretimin sürdürülmesi bizleri sevindiriyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak hijyenik ortamlara ihtiyacımız var. Bilindiği gibi "beyaz bayrak" ödülünü almak için kriterleri yerine getirmek gerekir. Düzenli, estetik, hijyenik bir yapı, okul kantini, çevresi, bahçesi, içme suyu depoları, okulun bütün eklentileri ile öğrencilerin ruhuna hitap etmesi gibi kriterler söz konusu. Bu kriterleri yerine getiren okullarımız ödüle layık görülüyor." dedi.

Törende beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticilerine ödülleri verildi.

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:02
Anahtar Kelimeler:
VanBeyaz Bayrak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.