04 Temmuz 2016 Pazartesi 14:08
Van'da Bayram Yoğunluğu Esnafın Yüzünü Güldürdü

VAN (AA) - Van'da Ramazan Bayramı öncesi alışverişe çıkan vatandaşların, semt pazarı ve alışveriş merkezlerine akın etmesi esnafın yüzünü güldürdü.

Ramazan Bayramı arifesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı ve alışveriş merkezinde bayram telaşı yaşanıyor.

Bayram alışverişini son güne bırakanlar nedeniyle yoğunluğun oluştuğu çarşı merkezinde, vatandaşların en çok şeker, lokum, çikolata ve giyim tezgahlarına rağbet gösterdiği görüldü.

Bayramda çocukları ve kendileri için kıyafet ile gıda alışverişi yapan vatandaşlar, esnafa adeta erken bayram yaşattı.

Esnaf Gaffar Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışlardan memnun olduklarını ifade ederek, vatandaşların bayram öncesi çarşıya çıkmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Vatandaşların yoğun bir bayram hazırlığı içesinde olduğunu anlatan Duman, şöyle devam etti:

"Önceki senelerde bu kadar yoğunluk yaşanmıyordu. Bu sene Cumhuriyet caddesinin trafiğe kapatılmasıyla vatandaşlar çarşıya akın etti. Çok iyi bir yoğunluk var. İnşallah bu yoğunluk hep böyle devam eder. Vatandaşlarımız, rahat bir şekilde alışverişlerini yapıyor. Bizler de iş yerlerimizdeki ürünlerimizi dışarı çıkararak vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bu sene iş yerlerimiz sabaha kadar açık olacak."

Kerem Karabıyık isimli esnaf da uzun bir aradan sonra iş yoğunluğunun arttığını belirterek, "Bu sene havalar biraz sıcak bu nedenle zorlanıyoruz. Ama vatandaşlarımızın bayram yoğunluğu bizleri çok sevindirdi. Bu güzel kalabalığın bayramdan sonra da devam etmesini istiyoruz. Gerçekten de ürünlerimizin çoğunu sattık, İnşallah böyle devam eder." diye konuştu.

Çocukları için bayram kıyafeti almak için çarşıya çıkan Metin Temel ise bayram öncesi ürünlerde indirim yapıldığını kaydederek, vatandaşların huzur içerisinde alışverişini yaptığını söyledi.

Temel, "Altı çocuğum var, bugün onlar için bayram alışverişine çıktım. Allah'a şükür alışveriş çok iyi gidiyor. Esnafımız da bize kolaylık sağlıyor. Zaman zaman onlarla kıyasıya bir pazarlık yapıyoruz ama beğendiğimiz ürünleri alabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.