25 Nisan 2016 Pazartesi 17:53
Van'da 'Çanakkale'den Zeve'ye Tarihin İzinde' Anma Etkinliği

Yüzüncü Yıl Üniversitesince (YYÜ), "Çanakkale'den Zeve'ye Tarihin İzinde" konferansı ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Tuşba ilçesine bağlı Zeve Şehitliği'nde düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitede her yıl anma programının düzenlendiğini belirterek, 7 köyde 2 binin üzerindeki vatandaşın Ermeniler tarafından katledildiğini söyledi.

Bu yüzden her yıl Zeve Şehitliği'nde, katledilenler için toplandıklarını ifade eden Battal, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz ve valiliğimiz tarafından her yıl yapılan anma etkinliği, bu yıl da 3 gün devam edecek. Bu toplantımızın isimi de çok önemli. Kurtuluş Savaşı ile sürekli ülkemiz ve milletimiz üzerinden oynanan oyunlar ve dönen entrikalar, aramızda hiçbir şey olmadan sorunlar oluşturularak ve bu yaşananlar bir Ermeni sorunu haline getirildi. O tarihte yakın komşumuz olan ve Milleti Sadıka dediğimiz bu toplulukla bir anda karşı karşıya getirilmişizdir. Ardından yaşanan sorunlarla burada 2 binin üzerinde kardeşimiz şehit edildi. İlimizde bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların yapıldığı programda, resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Battal, "Bu olayların yıl dönümü nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız, bir hassasiyet gösterdi. Ermeni Patrik Başvekili Sayın Ateşyan'a bir mesaj gönderdi. Biz, aynı hassasiyeti kendilerinden de bekliyoruz" dedi.

Programa, YYÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Faik Öner, Edebiyat Fakültesi Dekanı Zeki Taştan, öğrenciler ve polisler kaanma tıldı.

Van'da

Van'da

Van'da

Van'da

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.