23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:43
Van'da Demokrasi Nöbetine Devam

VAN  Erciş ilçesinde basın mensupları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ne destek verdi.

Günlerdir demokrasi nöbetini tutan vatandaşları görüntüleyerek, kamuoyunu bilgilendiren gazeteciler, bu kez fotoğraf makinelerini ve kameralarını bırakarak nöbete destek verdi.

Grup adına açıklama yapan gazeteci Nihat Çavuşoğlu, darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, halk tarafından seçilen iradenin ancak ve ancak yine halk tarafından seçimle değiştirilebileceğini söyledi.

Erciş'teki yerel ve ulusal gazetelerde görev yapan basın mensupları olarak darbe girişimini şiddetle lanetlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Kendi halkına, meclisine, tankla, silahla, uçakla saldıran bu gözü dönmüş vatan hainlerine, halkımız tepkilerini göğüslerini siper ederek karşı koymuş ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Halkın gören gözü, işiten kulağı ve çarpan kalbi olan biz gazeteciler ise darbenin ilk dakikalarından itibaren ilçemizde dik duruşumuzla devletimizin, milletimizin yanında yer aldık. Almaya da devam ediyoruz. Demokrasi adına verilen bu önemli sınavda, milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 15 Temmuz gecesinde vatanımızın birlik ve beraberliği için ülkemizin huzur ve selameti için kendi canlarını, gözlerini kırpmadan hiçe sayan şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah, cümlesinden razı olsun. Allah, bu necip millete bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Allah, devletimizin milletimizin huzur ve selametine, birlik ve beraberliğine kast etmiş bu alçakları kahretsin. Gün birlik, berberlik kardeşlik günüdür. Gün tek vücut olma günüdür."

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.