30 Mayıs 2016 Pazartesi 17:18
Van'da Dolu Yağışı Tarım Ürünlerine Zarar Verdi

Van'da etkili olan dolunun meyve bahçeleri, sebze fideleri ve tarım ürünlerine zarar verdiği bildirildi.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte geçen hafta bir saat süren dolunun boyutunun 2 santimetre olduğu belirtilerek, yağış nedeniyle hasar gören meyve bahçeleri için hasar tespit çalışmalarının yapıldığı ifade edildi.

İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki 7 yerleşim biriminde meyve bahçeleri ve sebze fidelerinin yüzde 60'ının, tarım ürünlerinin de yüzde 10’unun hasar gördüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hasar tespit çalışmaları 2090 Sayılı Kanun'a göre yürütülüyor. Ancak Tarım Sigortaları (TARSİM) kapsamında olan konular, 2090 Sayılı Kanun kapsamı dışında olup, çiftçilerimizin tüm zararları sigorta kapsamında karşılanıyor. Bu yönüyle çiftçilerimizin TARSİM yaptırmaları büyük önem arz etmekte olup, yaptırılan tarım sigortası priminin yüzde 50'si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır."

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
VanDoluMeyveBahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.