26 Mayıs 2016 Perşembe 13:53
Van'da 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenecek "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" için hazırlıklar tamamlandı.

Van Kalesi önünde yapılacak şenlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, çalışmaların tamamlandığını belirterek, şenlikte unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının oynanacağını söyledi.

Kentte ilk kez gerçekleştirecekleri şenliğin çocuklara, liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve fiziksel beceriler ile kendi kültürünü tanıma gibi kazanımlar sağlayacağını ifade eden Altuğ, çocukların karakterlerine uygun fiziksel etkinlikler yapması, paylaşmayı öğrenmesi, oyunla başlayan spor alışkanlığının yaşam biçimi haline dönüşmesini hedeflediklerini kaydetti.

Etkinliği Milli Eğitim İl Müdürlüğünün desteğiyle düzenleyeceklerini belirten Altuğ, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 3 aylık bir çalışma yaptık ve amacımıza ulaşmak üzereyiz. 29 Mayıs günü Van Kalesi önünde sadece çocuklar oynamayacak, büyüklerimiz oynayacak çocuklarımız görüp, öğrenip uygulayacak. Çocukluğumuzun mazisinde kalan ve duyduğumuzda özlemle andığımız çocukluk yılları, oyunlarımızı bu şenlik vesilesi ile hem hatırlamış, hem oynamış, hem de çocuklarımıza öğretmiş olacağız. Etkinlik alanında tüm katılımcılara geleneksel Van yemekleri ikram edilecek ve son olarak da Van türkülerimiz seslendirilecek. O gün bütün katılımcılar Van kültürüne doymuş olacak. Asıl amacımız Van kültürünü korumak, yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Van'a gönül vermiş herkesi şenliğimize davet ediyorum."

Van'da

Van'da

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
Vançocuk şenliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.