05 Mayıs 2016 Perşembe 19:13
Van'da 'Hayatlar Solmasın' Projesi Tanıtıldı

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek (SODES) kapsamında desteklenen "Hayatlar Solmasın" projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tuşba Belediyesi bahçesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yakup İmren, projenin uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele kapsamında hazırlandığını belirterek, uyuşturucu kullanımının bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi.

Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucunun, bireyi toplumdan kopardığını ifade eden İmren, uyuşturucu kullanımının son yıllarda Türkiye ve Van'da önemli bir sorun haline gelmeye başladığını kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini belirten İmren, şöyle devam etti:

"Vali Yardımcımız Mehmet Parlak'ın katkılarıyla kısa sürede ofisimizi açtık. Madde ve uyuşturucu kullanımı ile etkin mücadele edebilmek amacıyla Van merkez ile Erciş ilçesinde iki danışma merkezi kurarak yerinde zamanında, çok alanlı ve süreklilik arz eden çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. Madde bağımlılığı konusunda uzman personelin katılımıyla oluşturacağımız ekibin saha çalışması yürütmesini amaçlıyoruz."

Programa Vali İbrahim Taşyapan, Yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Özkan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve kurum amirleri katıldı.

Van'da

Van'da

Van'da

Son Güncelleme: 05.08.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.