13 Haziran 2016 Pazartesi 16:08
Van'da İki Okula Terör Saldırısı

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesindeki, iki okula teröristlerce saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Şerefiye Mahallesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun bahçesine dün gece giren teröristler, kazan dairesinin bulunduğu bölümün demir kapısına el yapımı patlayıcı attı. Patlamanın etkisiyle demir kapı ve okul duvarında hasar oluştu.

Teröristler daha sonra okulun doğal gaz panosunun bulunduğu yere patlayıcı madde ile desteklenmiş piknik tüpü bırakarak kaçtı. Vatandaşların durumu bildirdiği polis ekipleri, terör örgütü mensuplarının bıraktığı piknik tüpünü etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin önceki gece de Esenler Mahallesindeki Vali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'nun giriş kapısına el yapımı patlayıcı attığı, patlamanın etkisiyle okulun giriş kapısıyla pencerelerinin kırıldığı öğrenildi.

Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının saldırısına uğrayan okullarda hasar oluştuğunu belirterek, "Olan gençlerimizin geleceğine oluyor. Bu saldırıları yapanlar cahil insanlardır. Bunlar aydınlık düşmanıdır. Çocuklarımızın eğitimi aksatılmaya çalışılıyor. Allah bunu kabul etmesin." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:15
Anahtar Kelimeler:
VanTerör Mensupları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.