29 Nisan 2016 Cuma 11:03
Van'da İnsansız Hava Aracı Kullanımı Yasaklandı

Van'da, sivil insansız hava araçlarının kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentin terörle mücadele açısından taşıdığı hassasiyete değinilerek, sivil insansız hava araçları (İHA ve ya drone) ve motorlu çok hafif hava araçlarıyla uçuş gerçekleştirilmesi, tehlikeli madde taşınması, fotoğraf ve film çekilmesinin uygun olmadığı belirtildi.

Sivil uçuşların yanı sıra il sınırları içerisinde alçak irtifada uçuş yapan yoğun helikopter trafiğinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kuralların ihlali halinde ve bu araçların radarda görülmeme ihtimali karşısında telafisi olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirildiğinden, hava sahasının tamamı, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi gereğince, sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları uçuşuna, yasaklı bölge ilan edilmiştir."

İzin alınmadan kullanılan her türlü sivil insansız hava aracının tespiti halinde tutanak tutulacağı ve mevzuat çerçevesinde ilgili kişilerin cezalandırılacağı kaydedildi.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.