27 Mayıs 2016 Cuma 18:03
Van'da Kobigel-2 Toplantısı Yapıldı

 Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) ile Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde, "Kobi Gelişim Programı (KOBİGEL-2) Destekleri Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, Van TSO Toplantı Salonunda gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, KOBİGEL için Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin başvurunun olduğunu belirterek, bu noktada büyükşehirlerin öne çıktığını kaydetti.

Van'daki kayıtlı işletme sayısının yıllara oranla artış gösterdiğini ifade eden İslamoğlu, "Van'da şu anda işletme sayısı yaklaşık 30 bin civarında. Van, bu sayıyla Türkiye'de 27. sırada yer alıyor. Bu işletmelerin 28 bin 710 tanesi KOBİ vasfın taşıyor. Türkiye genelinde yaklaşık olarak 3,5 milyon işletme bulunuyor. Bunların yaklaşık yüzde 99'u KOBİ vasfını taşıyor ve bu vasfı taşımayan işletme sayısı sadece 9 bin civarındadır." diye konuştu.

Van'a yaklaşık 15 milyon lira proje desteği sağladıklarını ifade eden İslamoğlu, şöyle devam etti:

"2003-2015 yıllarında bölgede yaşanan doğal afetlerden dolayı KOBİ'lere ayrıca finansman desteği sağladık. Bunu da hesaba kattığınızda burada aşağı yukarı oluşturduğumuz kredi hacmi 420 milyon lira civarındadır. Şu ana kadar toplan 324 girişimcilik eğitimi verildi. Bunlardan yaklaşık 11 bin 500 Vanlı vatandaşımız faydalandı. Van'da eğitim alan ve işletmesini açanların oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bundan sonra destek verdiğimiz işletmelerimiz gelişme sürecinde de destekleyeceğiz."

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise KOSGEB'in 2011 yılında Van'da yaşanan depremlerin ardından verilen desteklere benzer desteğin verilmesi gerektiğini belirterek, "Van, Türkiye'nin en çok borcu olan illeri arasında bulunuyor. Onun için deprem sonrasına benzer kredi desteklerine ihtiyacımız var. KOSGEB'in desteklediği kurumlara arkasını dönmemesi, bilişim teknolojileri alanında çalışma yapması önemlidir."ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.