30 Temmuz 2016 Cumartesi 10:43
Van'da Milli İrade Nöbeti Devam Ediyor

 Çatak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Atatürk caddesi kaymakamlık bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve tüm şehitler için edilen dua okunması ile başladı.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak zaman zaman tekbir getiren vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Beştepe'deki şehitleri anma programına yaptığı konuşma dinletildi.

Demokrasi nöbetinde konuşma yapan Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, ilk günden itibaren demokrasiye sahip çıkarak alanlardan ayrılmayan Çataklılara teşekkür etti.

Birlik olundukça önümüzde hiçbir engelin olmayacağını, bunu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ifade eden Akgül, "Bugün ilçe kaymakamı olarak değil sizden biri olarak, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak buradayım. Şimdi bir söz vermenizi istiyorum. Her daim ne olursa olsun bayrak için demokrasi için tek vücut olacağız" dedi.

Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Demokrasi nöbetine İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım, hakim ve savcıları, AK Parti ilçe Başkanı Tahsin Babur, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.